Începând cu luna iulie 2019 în Republica Letonia apostila pe actele oficiale este aplicată de către notari.

În adresa Camerei Notariale a fost transmisă, prin intermediul Ministerului Justiției, copia Notei Verbale nr.43-15472 din 17.06.2019 a Ministerului Afacerilor Externe al Republici Letonia, prin care am fost informați despre ultimele modificări la Legea privind legalizarea actelor oficiale a Republicii Letonia ( Law and Public Documents Legalization). Astfel, începând cu 01.07.2019 notarul este unica autoritate competentă letonă care poate aplica apostila pe actele oficiale emise pe teritoriul Republicii Letonia.

In acest context, documentele pot fi depuse la notari pe suport de hârtie sau în formă electronică. Registrul național electronic al apostilelor este disponibil din data 01.07.2019 pe pagina oficială a UN din Letonia https://notary.lv/apostille/verify

O scurtă traducere a documentului atașat.

***

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Letonia prezintă informație adresată misiunilor diplomatice rezidente acreditate în Republica Letonia.

Parlamentul Republicii Letonia a adoptat modificări în „Law on Public Document Legalization” care introduce câteva schimbări semnificative în procedura de emitere a apostilei în Letonia. Conform Legii, notarii din Letonia începând de la Iulie 2019 vor fi singura autoritate competentă care aplică apostila pentru documentele publice din Letonia.

De asemenea, notarii din Letonia aplică și apostila în forma electronică. Documentele pentru apostilare pot fi transmise notarilor atât pe suport de hârtie, cât și în forma electronică.

Registrul electronic al documentelor apostile va fi disponibil din 01 iulie 2019 pe adresa: https://notary.lv/apostille/verify

Prețul un apostil 25,34 EUR
Contact tel: +371 24202 100
E-mail: info@latvijasnotars.lv


Share on print