Mesajul de susținere a notarilor din partea Președintelui Camerei Notariale

Stimați notari,

În contextul stării de urgență declarată în Republica Moldova vin cu un mesaj de  recunoștință și susținere  notarilor care își desfășoară activitatea în circumstanțele actuale și le aduc mulțumire pentru implicarea și înaltul simț de responsabilitate civică de care au dat dovadă, astfel încât și în această situație cetățenii Republicii Moldova să beneficieze de acte și acțiuni notariale în situații de necesitate stringentă.

Astfel, notarii contribuie direct la îndeplinirea sarcinilor statutului în asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea activităților economice și a legalității celor mai importante tranzacții pentru stat și cetățenii săi.

Suntem conștienți de faptul, că ne aflăm în fața unui pericol major și că mâine vom trăi altfel decât astăzi.

După depășirea crizei, dar eu sunt sigură că o vom depăși cu demnitate, notarii vor lucra și vor privi lucrurile altfel. Majoritatea dintre noi vor recurge mai des la tehnologiile informaționale, izolarea fizică ne va consolida spiritual în interiorul breslei, riscurile la care suntem expuși – ne vor permite să ne autoevaluăm și să fim valorificați de către societate.

Pe lângă susținere, îndeamn întreaga comunitate notarială să respecte cu strictețe măsurile de precauție recomandate de către autorități și să dăm dovadă de maximă prudență față de sănătatea proprie, sănătatea personalului angajat și a persoanelor care beneficiază de acțiuni notariale de urgență majoră și consider că acum este momentul de a ne arăta solidari cu societatea și   să fim consolidați.

În speranța depășirii prin eforturi comune a acestei stări de criză, fiecare notar poate conta pe susținerea și colaborarea Camerei Notariale.

Cu respect,

            Președintele

            Camerei Notariale                                                                                       LAZU Aurelia

Share on print