ŢOEV  FIODOR

Informație

privind deschiderea procedurii succesorale

NOTARUL, GOLUBCIUC OLGA, cu sediul biroului la adresa mun. Chișinău,  Calea Orheiului, nr. 65, ap. 9, Republica Moldova, anunță despre deschiderea  procedurii succesorale în urma decesului cet. ŢOEV  FIODOR, c/p 2001002645932,  decedat/ă  la  08.04.2023.

Eliberarea certificatului de moștenitor este planificată în prealabil pentru data  13.12.2023.

În conformitate cu prevederile art. 2 390 alin. (2) Cod Civil, în cazul în care moștenitorul, în termen de 3 luni din data în care a aflat despre devoluțiune și temeiul  chemării sale la moștenire, fiind informat de notarul care desfășoară procedura succesorală despre inițierea acestei proceduri sau pe oricare altă cale, nu va depune la notarul care  desfășoară procedura succesorală, declarația autentică de renunțare la moștenire,   se consideră că moștenitorul a acceptat implicit moștenirea.

Astfel, către moştenitor vor trece toate drepturile patrimoniale şi obligaţiile defunctului, cu excepţia celor care, prin natura lor, sunt legate în mod inseparabil de    persoana defunctului sau care, potrivit legii, nu se pot transmite de la o persoană la alta.  Potrivit prevederilor legale, moştenitorul răspunde pentru obligaţiile masei succesorale,  care includ,  pe lângă  obligaţiile  defunctului  şi  obligaţiile  ce  rezultă  din  calitatea  de  moştenitor.

Share on print